Extension & Refurbishment – Balham
5917
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-5917,single-format-standard,minimum-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded
About

Extension & Refurbishment – Balham

This project involves the full refurbishment of a terraced house in Balham including a loft conversion and rear wraparound extension.

The original kitchen of this property suffered from low ceilings and a lack of natural light, so to solve this issue the floor level of the new open plan kitchen dining and living area has been excavated below ground to create a feeling of openness. Minimalist sliding doors provide a visual connection to the garden, while a large glass roof connects the front living spaces to the new extension and brings natural light into the middle of the house. A stripped back material palette including polished concrete floors and natural timber is punctuated by bursts of colour to bring the space to life. Externally, stepped landscaping and a green wall make the most of the modestly sized garden.